Evropski teden mobilnosti 2021 v občini Gornja Radgona - napovednik

datum: 03.09.2021

kategorija: Sporočilo za javnost

ETM-2021 EMW 20 Years Logo SL

Ugasni avto in prižgi srce

Sodoben življenjski slog nas preganja kot neusmiljen trener – v vsakem trenutku nekam hitimo in nenehno se nam mudi. Morda se prav zato preveč zanašamo na avtomobil, ki naj bi nas rešil iz časovne zagate, a nas pušča s pogubnimi posledicami: z onesnaženjem, s hrupom, z nesrečami in vse večjimi zdravstvenimi težavami zaradi pomanjkanja gibanja. Prav zaradi tega nas pobuda Evropski teden mobilnosti vabi, naj namesto avtomobila za svoje poti v službo, šolo ali trgovino raje izberemo katerega izmed bolj trajnostnih načinov mobilnosti (hojo, kolesarjenje ali uporabo javnega prevoza). Ko bomo ugasnili avtomobil, bo zaigralo naše srce in naredili bomo izredno veliko zase in za svojo skupnost.


Občina Gornja Radgona je ena izmed sedmih občin, ki bo letos dvajsetič sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti, pod sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno.

V okviru projekta, LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta, se bodo izvajale naslednje prijavljene aktivnosti:

  • Aktivo v vrtec ali šolo: izvajanje različnih aktivnosti v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Osnovni šoli Gornja Radgona in Osnovni šoli in vrtcu dr. Antona Trstenjaka Negova.
  • Vključevanje lokalnega gospodarstva: namen aktivnosti je pritegniti čim večji krog lokalnih deležnikov tako javnega kot zasebnega sektorja k sodelovanju v aktivnostih ETM za promocijo hoje, kolesarjenja in javnega potniškega prometa. Za ta namen smo pripravili za vse sodelujoče tudi nagradno aktivnost: »EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2021 – S KOLESOM V SLUŽBO NA OBMOČJU OBČINE GORNJA RADGONA«
  • Vzpodbujanje individualnega rekreacijskega kolesarjenja med radgonskimi goricami po različno dolgih kolesarskih trasah.

Teden mobilnosti poteka od 16. do 22. septembra, določene aktivnosti pa tudi nekoliko prej in malo pozneje.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Več sledi kmalu...

ETM Poster 2021 3 1-1ETM Poster 2021 3 1-2

 

Več informacij na: www.tedenmobilnosti.si in www.care4climate.si
ETM-slogan 2021-1

LIFE+CARE4CLIMATE+MOP+MZI-01