Predstavitev

»Gornja Radgona - mesto sejmov in penine«

Občina Gornja Radgona leži v severovzhodni Sloveniji in vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo. V občini so po najlepših pobočjih in slemenih goric zasajeni vinogradi, ki vinorodni pokrajini nad Gornjo Radgono dajejo še posebej lep videz.

Naravne danosti v Gornji Radgoni ponujajo aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih, na reki Muri raftanje in splavarjenje,  jezera ponujajo ribištvo, razviti so kolesarjenje, tenis in pohodništvo. Mesto utripa v živahnem ritmu kulture. Posebna doživetja pa ponujajo destinacije na Apolonijini poti. Apolonija je bila zeliščarka, obsojena čarovništva, danes je priprošnjica za zdravje in ljubezen.

Obiskovalci lahko prevozijo Apolonijino pot s turističnim vlakom, obiščejo številne vinske kleti in v njih poskušajo izvrstne penine in vina (znameniti traminec, avtohtono radgonsko ranino ali druga mirna vina), občudujejo kulturno dediščino (grad Negova), izvire slatine ali pa uživajo v flori in favni  na izobraževalni poti Lisjakove struge ob reki Muri, ki je še poseben raj za ribiče. Številni mednarodni kulturni dogodki privabljajo obiskovalce z obeh strani meje (Martinovanje, Kresovanje, Popek, Kresna noč ...).

Več podrobnosti je na voljo v podmeniju Splošna predstavitev občine ali na spletni strani Turistično informacijskega centra.