Adventni čas in silvestrovanje v Občini Gornja Radgona v letu 2020

datum: 25.11.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

Sporočilo za javnost - Adventni čas in silvestrovanje v Občini Gornja Radgona v letu 2020 (PDF) - 25. 11. 2020

* * *

Adventni čas in silvestrovanje v Občini Gornja Radgona v letu 2020

Sredstva proračuna za okrasitev javne razsvetljave namenjamo v dobrodelne namene

V tem času, vsako leto, podajamo številne odgovore na novinarska vprašanja glede prireditev in aktivnosti vezanih na predbožični čas v občini.

Zato s tem obvestilom želimo obvestiti širšo javnost, da v Občini Gornja Radgona tudi letos ne načrtujemo silvestrovanja na prostem in ne silvestrskega ognjemeta. Poleg navedenega, letos ne bomo izvedli tudi novoletne okrasitve javne razsvetljave. Simbolično bo okrašena le smrekica v rondoju pri meji v mestu Gornja Radgona. Vsa sredstva, ki so v proračunu predvidena za letošnjo novoletno okrasitev, bomo namenili v dobrodelne namene. Način in namen izvedbe te odločitve župana, podprte z mnenji večine članic in članov občinskega sveta, bomo v kratkem dorekli in pravočasno seznanili javnost.

Verjamemo, da bodo občani in občanke to odločitev razumeli in jo pozitivno sprejeli.

Dogajanje v veselem decembru v občini Gornja Radgona bi bilo v normalnih razmerah vnovič zaokroženo s številnimi dogodki in prireditvami. Glede na ukrepe za zajezitev širjenja okužbe bolezni Covid-19 in glede na trenutno epidemiološko sliko in napovedi za naprej, je zelo težko pričakovati, da bi v letošnjem letu sploh lahko še izvedli kakšno javno prireditev. Kljub temu, vseeno razmišljamo o organizaciji adventnih stojnic na trgu v Gornji Radgoni, vendar v okrnjeni obliki in vsebini, seveda pa le v primeru, da se epidemiološka slika izboljša in se ukrepi sprostijo. Žal, trenutno – zaradi slabih napovedi, ne moremo načrtovati kaj drugega.

 

Povezana novica:

18.12.2020 Namen dobrodelnosti Občine Gornja Radgona - pojasnilo glede razdelitve sredstev proračuna Občine Gornja Radgona za okrasitev javne razsvetljave v dobrodelne namene