POČITNIŠKO DOGAJANJE V OBČINI GORNJA RADGONA

datum: 21.06.2024

kategorija: Prireditve

Logo  Kultprotur in OGR

Občina Gornja Radgona in Zavod za kulturo, turizem in promocijo - Kultprotur Gornja Radgona z veseljem najavljata pestro in raznoliko poletno dogajanje, ki bo zagotovo privabilo obiskovalce vseh starosti od blizu in daleč.

 

PRAZNIK GLASBE - 21. JUNIJ 2024

Praznik glasbe, ki bo potekal 21. junija od 16.00 do 21.00 na Trgu svobode pred Mladinskim centrom Gornja Radgona, je del svetovne iniciative Fête de la musique. Ta se je začela leta 1982 v Franciji in se danes razteza v več kot 150 držav in 700 mest po vsem svetu. Letos se bo Slovenija praznovanju pridružila že enajstič, Gornja Radgona pa prvič.

Dogodek bo zaznamoval nastop učencev ZGŠ Maestro v Domu starejših občanov Gornja Radgona ob 16.30. Na Trgu svobode pa bodo od 16. ure dalje nastopili:

- Ljudske pevke Apače,

- etno folk glasbena skupina Bosi,

- Pihalni orkester Gornja Radgona,

- Tamburaško društvo Apače,

- Ukulada,

- Dare Acoustic,

- glasbena skupina Mind Juice,

- glasbena skupina Impulz.

Festival RAP - RADGONSKO POLETJE 2024

Cikel šestih koncertov na prostem na Trgu svobode pred Mladinskim centrom bo ob petkih od 12. julija do 16. avgusta prinašal pravo poletno vzdušje. Koncerti se bodo pričeli ob 20. uri, z bogatim naborom glasbenih skupin, ki bodo zadovoljile vse glasbene okuse.

 

Program:

- 12.7. RUDI BUČAR, MARTIN ROŠER TRIO

- 19.7. BATISTA CADILLAC, MASHARIK

- 26.7. TAKE NINE ORCHESTRA, BORIS ŠEMEN & SARA KOLER URBANIČ

- 2.8. POTATO MUSHROOM, MATCH, KA TE TRGA

- 9.8. SLAVKO IVANČIČ Z BANDOM, NIMFORT

- 16.8. ADI SMOLAR, POETIČNI VEČER

 

RADGONSKA NOČ - 24. AVGUST 2024

Za vrhunec poletja bo 24. avgusta ob 20. uri poskrbela Radgonska noč, kjer bo nastopila skupina Rok'n'Band, pred njimi pa kot predskupina skupina Recesija. Dogodek bo na Trgu svobode v Gornji Radgoni.

 

PENINA FEJST - 30. AVGUST 2024

Zadnji petek v avgustu bo potekala pokušina penin in grajsko kulinarično popotovanje. Dogodek bodo obogatili FEniX kiparska razstava Leopolda Methansa, glasbena spremljava Nike Roger in Borisa Šemna, ter akustični koncert Hamo & Tribute 2 Love in svetlobna projekcija.

 

GRAJSKI DAN - 31. AVGUST 2024

Grajski dan bo v soboto, 31. avgusta, od 13. do 18. ure na gradu Negova. Obiskovalci bodo lahko doživeli pestro grajsko preteklost z viteškimi igrami, rokodelsko tržnico, grajskimi zgodbami, srednjeveško glasbo in plesom, ter številnimi delavnicami in predstavami.

 

POLETNE MUZEJSKE DELAVNICE (v muzeju Špital)

V času poletnih počitnic bodo v muzeju Špital potekale muzejske delavnice vsak petek v juliju in avgustu od 16.00 do 17.30. Delavnice so namenjene otrokom med 5. in 12. letom starosti.

 

POLETNE OTROŠKE DELAVNICE V MC (Mladinskem centru v Gornji Radgoni)

V Mladinskem centru Gornja Radgona bomo čez poletje, julija in avgusta, vsak dan od ponedeljka do četrtka, od 13.00 do 15.00 izvajali Poletne otroške delavnice, v sodelovanju z drugimi lokalnimi organizacijami, kot so Zavod Rastišče, Likovno društvo GR idr. Pripravili smo pester program, od likovnih, ekoloških do športnih in kulinaričnih delavnic. 

 

Več informacij najdete na spletni strani www.kultrotur.si ali na https://www.facebook.com/VisitRadgona/ in https://www.facebook.com/mcgornjaradgona

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite in doživite nepozabno poletje v mestu sejmov in penine Gornja Radgona.

 

Počitniško dogajanje 2024 - izjava za medije (PDF)