Obnova Gasilskega doma v Gornji Radgoni

datum: 26.10.2021

kategorija: Sporočilo za javnost

OBNOVA GASILSKEGA DOMA V GORNJI RADGONI

 

V gasilskem domu Gornja Radgona trenutno potekajo največja obnovitvena dela od njegove izgradnje v letu 1982. Obnova se izvaja v okviru projekta »Co_Operation«.

V mesecu avgustu so se pričela izvajati gradbena dela na objektu z zamenjavo strešne kritine, katere vrednost okvirno znaša 162.000,00 EUR in je v višini 75.000,00 EUR sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija, med tem, ko bo razliko zagotovila Občina Gornja Radgona iz proračuna Občine Gornja Radgona za leto 2021.

V okviru projekta »Co_Operation« se v gasilskem domu izvaja tudi prenova notranjih učilnic in dvorane ter nabava avdio-video opreme in pohištva, s čimer bo nastal sodoben izobraževalni center, ki bo omogočal izobraževanja in usposabljanja tako za člane PGD Gornja Radgona kot tudi za zunanje uporabnike. Vrednost obnove notranjih prostorov okvirno znaša 55.000,00 EUR in bo sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija in Občine Gornja Radgona.

Več o projektu »Co_Operation« na: http://www.pgdradgona.eu/co-operation  

Obnova Gasilskega doma v Gornji RadgoniObnovljena dvorana GDGRobnovljena streha GDGRjpg

Članek je objavljen tudi v aktualnem GLASILU Občine Gornja Radgona, oktober 2021