Namen dobrodelnosti Občine Gornja Radgona - pojasnilo glede razdelitve sredstev proračuna Občine Gornja Radgona za okrasitev javne razsvetljave v dobrodelne namene

datum: 18.12.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

Sporočilo za javnost - Namen dobrodelnosti Občine Gornja Radgona (18.12.2020)

Pojasnilo - sredstva okrasitve JR dobrodelno-18.12.2020

* * *

Namen dobrodelnosti Občine Gornja Radgona 

Pojasnilo glede razdelitve sredstev proračuna Občine Gornja Radgona za okrasitev javne razsvetljave v dobrodelne namene

V mesecu novembru smo seznanili javnost o odločitvi župana Občine Gornja Radgona, podprti s strani številnih članov in članic občinskega sveta, glede letošnje neizvedbe okrasitve javne razsvetljave v občini in seznanili z namenom, da se proračunska sredstva, predvidena za letošnjo novoletno okrasitev, namenijo v dobrodelne namene, sedaj pa je dorečen tudi način izvedbe te odločitve.  

Višina teh sredstev ni visoka, vseeno pa upamo, da bo ta skromna gesta marsikomu pomagala bolj osmisliti letošnje praznike, v toplem krogu svoje družine, z manjšo mero skrbi, kako jih preživeti.

To stanje najbolj zaznavajo humanitarna ter druga društva, ki v naši občini in tudi širše, ves čas skrbno delajo z ranljivejšimi skupinami. Zato z zaupljivostjo in pridanimi priporočili glede namenskosti porabe, ta proračunska sredstva iz naslova okrasitve javne razsvetljave, dobrodelno namenjamo naslednjim prejemnikom:

Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Gornja Radgona v višini 4.000 EUR, Župnijski karitas Gornja Radgona v višini 2.000 EUR, Župnijski karitas Negova v višini 1.000 EUR in Lions klub Gornja Radgona v višini 1.000 EUR. 2.000 EUR namenjamo tudi Društvu za zaščito živali Pomurja, preostala sredstva pa so namenjena stroškom že izvedene postavitve in okrasitve smrekic ter minimalne okrasitve mesta.

Iskreno se zahvaljujemo gasilcem, gozdarjem, električarjem, članom turističnega društva v Negovi in zaposlenim občinskega zavoda Kultprotur Gornja Radgona in občinske uprave za nesebično pomoč in trud, da je v mestu Gornja Radgona in kraju Negova, kljub vsemu zasijalo nekaj lučk in pričaralo vzdušje mirnega pričakovanja božično novoletnih praznikov.

To mirno pričakovanje, cenjenim občanom in občankam, tudi iz srca želimo. V tem neprizanesljivo drugačnem času, pa vsem skupaj še posebej obilo moči, pozitivne energije in volje za lažje premagovanje številnih izzivov. Naj nam pričakovanje novega leta očisti grenčine ob letu, ki se izteka, in naj upanje v dobro jutrišnjega dne gradi toplino sedanjega trenutka prehoda iz starega v novo. SREČNO in ZDRAVO 2021!

 

Povezana novica:

25.11.2020 Adventni čas in silvestrovanje v Občini Gornja Radgona v letu 2020