Poziv k sodelovanju v podnebnem tekmovanju - do 15. decembra 2009

datum: 08.12.2009

kategorija: Sporočilo za javnost

 Logo_OurClimate-eu.jpg

V skladu s pozivom Skupnosti občin Slovenije občinam k sodelovanju v podnebnem tekmovanju je tudi Občina Gornja Radgona bila pozvana, da se pridruži tekmovanju za podnebno najbolj ozaveščene državljane in da pozove svoje občanke in občane k sodelovanju. Več o tem je povzeto v nadaljevanju:


Na spletnem portalu Naše podnebje (OurClimate http://www.ourclimate.eu/), ki je namenjen vključevanju državljanov Evropske unije v oblikovanje podnebne zakonodaje v Evropskem parlamentu, poteka tekmovanje za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani. V projektu sodeluje 10 držav, od katerih ima vsaka svojo nacionalno podstran. Slovenska je dostopna prek http://www.ourclimate.eu/ourclimate/slovenia.aspx.

Vljudno vabljeni, da z registracijo na portalu povečate število uporabnikov iz Slovenije in tako izboljšate možnosti naše države, da bo na mednarodni podnebni konferenci v Kopenhagnu razglašena za eno izmed treh držav s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani.

Hitra registracija v dveh korakih poteka prek spletne povezave
http://www.ourclimate.eu/ourclimate/newu.aspx.

Registracija je brezplačna, vaši podatki bodo varovani v skladu z izjavo o varovanju zasebnosti EU projekta eCommittee EP-07-01-012 (
http://www.ourclimate.eu/ourclimate/ecp.aspx).

Zmagovalke bodo tri države, ki bodo imele do 15. decembra najvišje število registriranih uporabnikov. Višje število uporabnikov pomeni, da je v državi več posameznikov in organizacij, ki se zavedajo problematike podnebnih sprememb.

O projektu:
Spletni portal Naše podnebje (OurClimate) predstavlja interaktivno spletno platformo projekta eOdbor (eCommittee), ki omogoča spletne razprave in neposredne video pogovore med državljani EU in poslanci v Evropske parlamentu kot tudi dostop do aktualnih in relevantnih informacij in dokumentov o podnebni politiki Evropske unije.

Kaj torej lahko storite:
1. registrirajte se! Hitra registracija v dveh korakih poteka prek spletne povezave
http://www.ourclimate.eu/ourclimate/newu.aspx in bodite pozorni pri drugem koraku – izberite Slovenia! Registracija je brezplačna in vam omogoča dostop do vsebin objavljenih novic na temo podnebnih sprememb iz 10 držav članic EU in objavljanje sporočil v moderiranem spletnem forumu.

2. Bodite aktivni v podnebnem boju, prispevajte vsak na svojem področju, doma, v družbi in v službi!

Hvala za vaše sodelovanje in držimo pesti za uvrstitev Slovenije med prve tri!