Program spremljajočih prireditev ob 13. prazniku Občine Gornja Radgona - od 27. 9. do 5. 10. 2008

datum: 24.09.2008

kategorija: Prireditve

Spoštovani,

v teh naših štajerskih koncih je jesen ljub letni čas. Prinaša namreč sadove, za katere smo garali v poletni vročini in se za njih bali, ko je nebo sipalo ledene krogle.

Občinski praznik slavi prav to povezanost zemlje in človeka. In kot vsako leto, se bo tudi letos v tednu praznovanja zvrstilo veliko različnih prireditev. Njihov koledar je dosegljiv v priponki:

13. praznik Občine Gornja Radgona - program spremljajočih prireditev od 27. 9. do 5. 10. 2008 (PDF)
* * *Slavnostna seja bo 1. oktobra ob 17. uri v Kulturnem domu Gornja Radgona z naslednjim programom:- Slavnostni nagovor župana Občine Gornja Radgona
- Podelitev nagrad in priznanj
- KD Godba na pihala Gornja Radgona
- Premiera igre Narcis in Eho v produkciji gledališke skupine Ars Altera Pars.

* * *

Opozorili pa bi radi predvsem na dogodek, ki bo letos prvič našel svoj domicil v Gornji Radgoni. V Avstriji že nekaj let poteka prireditev Dolga noč muzejev, na kateri muzeji po državi odprejo svoja vrata in ob kulturnih dogodkih vabijo obiskovalce k ogledu. Medijski pokrovitelj je državna televizija ORF, sodeluje pa več kot 600 avstrijskih muzejev. In letos so k sodelovanju povabili tudi Slovenijo, natančneje Gornjo Radgono, ki kot edina slovenska predstavnica odpira vrata svojega muzeja - obnovljenega bisera Špitala.V soboto, 4. oktobra 2008, med 18.00 in 23.30 se bosta povezala gorenjeradgonski Špital in radkersburški Museum im alten Zeughaus, ter povabila prebivalce obeh mest k ogledu. Organizator slovenskega dogodka je Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. Med muzejema bo vozil turistični vlak podjetja Radgonske gorice, in sicer vsake pol ure, vstopno mesto je pred radkersburškim muzejem ob 18.30. Prav tako bosta v domeni avstrijskega organizatorja izvedena dva sprehoda ob meji, in sicer prvi ob 18.30 in drugi ob 20.30, izhodiščna točka je zopet muzej v Bad Radkersburgu.
V Špital bo vstop prost, obiskovalci si bodo ob vodenju lahko ogledali Špital, se družili ob izbrani hrani hrani in pijači, med 18.30 in 20.30 pa bodo prostore zapolnjevali zvoki KD Saksofonisti in med 20.30 in 22.30 glasba KD Troband. V atriju avstrijskega muzeja bodo literarna branja in veliki večerni koncert. Vstopnina je 6 eurov.

* * *

Prisrčno Vas vabimo, da se udeležite kakšne od prireditev v sklopu praznovanja občinskega praznika, v duhu slavljenja darov narave pa Vas vabimo še v TIC, ki ponuja njihovo pestro izbiro.