Prijava škode v kmetijstvu in na stvareh zaradi posledic obilnega deževja s poplavami in plazovi v času od 16. do 23. maja 2023 na območju občine Gornja Radgona - OBVESTILO Z NAVODILI in OBRAZCI - do vključno 16. 6. 2023

datum: 01.06.2023

kategorija: Sporočilo za javnost

Občinska komisija za ocenjevanje škode ob naravnih in drugih nesrečah v kmetijstvu in na stvareh v Občini Gornja Radgona, na podlagi Sklepa Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, št. 844-18/2023-161- DGZR, z dne 25. 5. 2023, izdaja naslednje

O B V E S T I L O 

PRIJAVA ŠKODE V KMETIJSTVU IN NA STVAREH ZARADI POSLEDIC OBILNEGA DEŽEVJA S POPLAVAMI IN PLAZOVI V ČASU OD 16. DO 23. MAJA 2023 NA OBMOČJU OBČINE GORNJA RADGONA 

 

Pozivamo vse občane, ki so zaradi posledic obilnega deževja s poplavami in plazovi v času od 16. do 23. maja 2023 utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih, da prijavijo škodo.

Prijava škode se izvede tako, da oškodovanec izpolni

  • OBRAZEC 1Ocena škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni  nesreči;
  • OBRAZEC 3Ocena škode na stavbah, povzročene po  naravni nesreči;
  • OBRAZEC 4Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči;
  • OBRAZEC 5Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, distribucijski cevovodi, vodni objekti in drugo), povzročene po naravni nesreči.
    V OBRAZCE VPIŠITE TUDI VAŠO TELEFONSKO ŠTEVILKO!!!! V obrazcih, ki smo jih prejeli namreč ni pred pripravljenega prostora za ta podatek, zato jo pripišite kjerkoli. Tako vas bomo lahko nemudoma poklicali v primeru morebitnih nejasnosti. 

     

Obrazci so na razpolago na spletni strani občine: http://www.gor-radgona.si ali na občinski upravi Občine Gornja Radgona.

Izpolnjevanje obrazcev in popis ocene škode posledic poplave poteka v času med 1. junijem 2023 in bo trajalo do vključno 16. junija 2023.

Oškodovanci (kmetovalci) vse zahtevane podatke za vpis v Obrazce lahko najdete v svoji subvencijski vlogi za direktna plačila. Ob prijavi škode morajo biti predloženi dokazi o nastali škodi (fotografije, računi …).

Izpolnjene obrazce s prilogami lahko oddate na sedežu občinske uprave Občine Gornja Radgona ali jih pošljete po pošti na naslov: Občina Gornja Radgona, Partizanska cesta 13, 9250 Gornja Radgona, najkasneje do vključno 16. junija 2023.

Številka: 846-1/2023-U102
Datum: 31. 5. 2023
 

OBČINSKA UPRAVA

Obvestilo PDF

Obrazec 1 - Ocena škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni nesreči 

Obrazec 3 - Ocena škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči

Obrazec 4 - Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči

Obrazec 5 - Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, distribucijski cevovodi, vodni objekti in drugo)