Izjava za javnost - po poplavah, preklic ukrepa prekuhavanja vode in zahvala županje

datum: 08.08.2023

kategorija: Sporočilo za javnost

Spoštovani,

za nami so dnevi, ki nam bodo ostali v spominu. V naši občini smo v petek, 4. 8. 2023, ob 9.15 aktivirali del štaba Civilne zaščite in PGD Gornja Radgona, saj so zaradi obilnih padavin narasli vodotoki v večjem predelu države in tudi na območju občine Gornja Radgona. Zaradi nevarnosti poplavljanja reke Mure smo postavili protipoplavni nasip (ekipa gasilcev, Štaba Civilne zaščite občine Gornja Radgona, zaposlenih podjetja Komunala Radgona). Zaradi vdora meteorne vode na območje vodnega zajetja Segovci in Podgrad je bil uveden preventivni ukrep prekuhavanja vode.

Reka Mura je v nedeljo, 6. 8. 2023, okrog 11. ure dosegla najvišje izmerjeno višino, 489 cm in pretoka 1460 m3/s. Že pred upadanjem vode v vodotokih, je pričela naraščati tudi podtalnica, ki je povzročila težave občanom.

Še naprej

  • odsvetujemo hojo in zadrževanje na razmočenih tleh v bližini vodotokov, tudi na nasipu v bližini Turistično športnega centra Trate
  • obstaja velika nevarnost drevoloma in padanja vejevja

 

Ukrep prekuhavanja vode je z današnjim dnem (8. 8. 2023) PREKLICAN!

 

Z največjo mero spoštovanja izrekam iskreno zahvalo vsem gasilcem, članom štaba civilne zaščite, zaposlenim podjetja Komunala Radgona, prostovoljcem ob blizu in daleč, podjetjem, obrtnikom in ostalim aktivno vključenim na terenu v teh zadnjih dneh, za nesebično in predano pomoč naši lokalni skupnosti.


Občina Gornja Radgona je tudi občina srčnih, prijaznih in solidarnih ljudi, zato verjamem, da bomo tudi vse posledice vremenskih ujm, ki so nas doletele v tem letu, skupaj odpravljali, sanirali ter si med seboj pomagali.


ŽUPANJA
OBČINE GORNJA RADGONA
Urška MAUKO TUŠ

 

Izjava za javnost (PDF)