PRVA IZJAVA ZA JAVNOST GLEDE NEURJA dne 13. julija 2023 na območju občine Gornja Radgona

datum: 13.07.2023

kategorija: Sporočilo za javnost

IZJAVA ZA JAVNOST (PDF)

PRVA IZJAVA ZA JAVNOST GLEDE NEURJA
dne 13. julija 2023 na območju občine Gornja Radgona

 

Po zbranih podatkih na izredni seji štaba Civilne zaščite Občine Gornja Radgona, ki je bila dne 13. 7. 2023 ob 18. uri, v prostorih Doma gasilcev in civilne zaščite Gornja Radgona, so gasilci posredovali na 115 intervencijah. Aktiviranih je bilo vseh 10 gasilskih društev v Občini Gornja Radgona, sodelovalo je preko 90 gasilcev. Največ intervencij se je nanašalo na odstranjevanje podrtih dreves, odkritih streh, padlih oz. prekinjenih energetskih vodov, črpanj vod iz kleti, poplavljenih cest in drugih poškodb na infrastrukturi.

Pri odpravi posledic neurja so sodelovale vse javne službe Občine Gornja Radgona in ostali pogodbeni izvajalci.

Zaradi izpada električne energije je večje območje občine Gornja Radgona ostalo brez oskrbe s pitno vodo. Takoj po odpravi napak na električnem omrežju bo Komunala Radgona d.o.o. vzpostavila oskrbo s pitno vodo.

V primeru, da bo preskrba s pitno vodo prekinjena več kot 24 ur, bo organizirano razdeljevanje embalirane vode. Območno združenje RK Gornja Radgona je v pripravljenosti nudenja materialne pomoči in v primeru potrebe glede prostovoljcev za pomoč pri izvajanju aktivnosti za podporo prebivalcev (hrana, oblačila, prva pomoč).
 

Poveljnik CZ Marko Šajnovič in štab

* * *
Izjava OGR za javnost-glede neurja 13.07.2023 na območju OGR-13.07.2023