Informacija o podelitvi priznanja Naj prostovoljka v občini Gornja Radgona v letu 2022

datum: 05.12.2022

kategorija: Sporočilo za javnost

INFORMACIJA ZA JAVNOST                                 

DAN PROSTOVOLJSTVA V OBČINI GORNJA RADGONA

Liljana KETIŠ prejemnica letošnjega priznanja za Naj prostovoljko v občini Gornja Radgona

 

Danes, 5. decembra 2022, na Dan prostovoljstva je župan, Stanislav Rojko, podelil priznanje za Naj prostovoljko v Občini Gornja Radgona v letu 2022.

»Biti prostovoljec pomeni biti. Pomeni biti aktiven, velikodušen, zainteresirani, aktiven in srčen. Biti del skupnosti, ki mu zanjo ni vseeno. Pomeni človeka z notranjim bogatim osebnostnim razvojem, ki zna graditi mrežo prijateljev, nesebično pomagati sočloveku in ceni kvaliteto bivanja, kar prav tako deli z drugim brez materialnega vrednotenja.«

Te besede, izrečene vsako leto na Dan prostovoljstva, še kako poudarijo njegov pomen in dajo pečat slovesnemu dogodku, na katerem se podelijo tudi priznanja prostovoljcem. Letos te lepe svečanosti in prireditve žal ni bilo, saj je na, v mesecu novembru 2022 izvedenem Javnem natečaju za podelitev priznanj župana na področju prostovoljstva v Občini Gornja Radgona v letu 2022, prispela (le) ena prijava.

Tako je bila na Dan prostovoljstva v prostorih pisarne župana izvedena podelitev priznanja eni prejemnici.

 

Priznanje za NAJ PROSTOVOLJEC/KA V OBČINI GORNJA RADGONA V LETU 2022 je prejela Liljana KETIŠ.

Obrazložitev priznanja:
»Gospa Liljana Ketiš je že vrsto let prostovoljka v Domu starejših občanov Gornja Radgona in v oporo vsakemu, ki je negotov v danem trenutku. Gospa Ketiš je oseba, ki ji prostovoljstvo ne pomeni obveznost, ampak način življenja. Nesebično se razdaja kot prostovoljka, kar stanovalcem doma ogromno pomeni in je to moč občutiti z njenim toplim in prijaznim pristopom ter prijazno besedo. Kot zahvala, ki bi bila več kot le beseda, gospa Ketiš prejema priznanje kot prostovoljka leta za njeno dosedanjo delo, ter kot spodbuda za nadaljnje prostovoljno delo.«     

 

Po prijetnem klepetu o pomembnosti prostovoljnega dela prejemnice in tudi nasploh, se je gospod župan zahvalil Naj prostovoljki občine v letu 2022 za njen velik doprinos in prispevek na področju prostovoljstva in ji podelil priznanje.

 

Iskrene čestitke in velika hvala Naj prostovoljki Občine Gornja Radgona v letu 2022, gospe Liljani Ketiš! 

 

Ob tej priložnosti objavljamo tudi zahvalo župana vsem prostovoljcem in prostovoljkam v občini.

ZAHVALA VSEM PROSTOVOLJCEM IN PROSTOVOLJKAM OB DNEVU PROSTOVOLJSTVA (PDF)

Informacija za javnost (PDF) 

zahvala

Fotografije - podelitev priznanja Liljani Ketiš 

Naj prostovoljka

    Naj prostovoljka2

 naj prostovoljka1