Informacije glede izvajanja hitrih testov HAGT v Zdravstvenem domu Gornja Radgona

datum: 25.08.2021

kategorija: Sporočilo za javnost

Objavljamo obvestilo Zdravstvenega doma Gornja Radgona glede izvajanja hitrih testov HAGT na prisotnost SARS-CoV-2, saj so podaljšali delovni čas testiranj, da je bolj prijazen in dostopen tudi za zaposlene, ki delajo čez mejo.

Podrobnosti na povezavi: https://www.zd-gr.si/hagt-testi-na-prisotnost-sars-cov-2/ in spremembe na https://www.zd-gr.si/

* * *

“HAGT” hitri testi na prisotnost SARS-CoV-2

S hitrim “HAGT” testom se lahko do nadaljnjega brezplačno testirajo vsi zaposleni, ki morajo za opravljanje svojega poklica/dejavnosti izpolnjevati pogoje po trenutno veljavni  uredbi vlade RS.
“NAVODILO MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE ZA IZVAJANJE BREZPLAČNEGA TESTIRANJA”

Za vse ostale je testiranje plačljivo. Cena testa je 10 EUR.
Plačilo izvedete na mestu testiranja preko POS terminala s plačilno kartico. Plačilo z gotovino ni možno. Rezultat testa boste prejeli iz centralnega sistema obveščanja peko SMS sporočila na vaš mobilni telefon. V primeru pozitivnega testa boste poklicani osebno po telefonu v roku 1 ure od odvzetega brisa.  Vsi testiranci morate ob testiranju OBVEZNO predložiti kartico ZZZS  ter vašo osebno GSM številko. V primeru, da imate zdravstveno zavarovanje urejeno v tujini (e-card) pa ste namesto ZZZS kartice dolžni predložiti “EMŠO”.

HAGT testiranje opravljamo v naslednjih terminih:

VSAK DELAVNIK DOPOLDAN: Od 08.00 do 09.30 ure – brez naročila

POPOLDANSKI TERMINI: PONEDELJEK od 15. do 19.ure SREDA od 15. do 19.ure PETEK od 15. do 19.ure

NEDELJA od 08. do 11.00 ure 

Samoplačniki, ki potrebujete digitalna EU potrdila si lahko le ta natisnete sami iz ZVEM portala ali v najbližji lekarni ob simboličnem plačilu (okrog 2 eura). V lekarni lahko dobite omenjeno potrdilo s kartico ZZZS ali z EMŠO oz. davčno številko. Potrdilo vam izdamo tudi mi, vendar je potrebno na izdajo počakati cca 30 – 40 minut. Za potrebe storitvene dejavnosti ali za potrebe turizma znotraj RS je zaenkrat dovolj le SMS iz portala NIJZ.

Kontakt COVID ambulanta: 041 479 392