Obvestilo o objavi prenovljene uradne spletne strani Občine Gornja Radgona – www.gor-radgona.si

datum: 28.10.2009

kategorija: Sporočilo za javnost

Spoštovani,

Občina Gornja Radgona je letos pristopila k posodobitvi oziroma celoviti prenovi spletne strani, katera je bila vzpostavljena že leta 2002.

Prenovljena uradna spletna stran Občine Gornja Radgona je bila javno objavljena in dana v uporabo dne 28. 10. 2009. Prosimo za razumevanje, da bo v prvih dnevih delovanja spletna stran občasno motena pri delovanju zaradi izvajanja dodatnega optimiranja.

Nova spletna stran je med drugim prilagojena boljši tehnični opremljenosti ter večjim pričakovanjem in potrebam uporabnikov. Z vidika tehnološke prenove spletnega mesta so upoštevane drugačne distribucije uporabljanih spletnih brskalnikov, spreminjajoči tipi povezav do svetovnega spleta preko širokopasovnih povezav in tehnična zmogljivost opreme, na kateri uporabniki delajo.

Prenovljena spletna stran je grafično in tudi vsebinsko bistveno spremenjena, dograjena in funkcionalno dopolnjena. Prosimo za razumevanje, da so nekatere vsebine še v pripravi. Funkcionalno pa je bistveno dodelan tudi register občinskih predpisov znotraj kataloga informacij javnega značaja (trenutno je že vnesena večina najpomembnejših občinskih predpisov, niso pa še vneseni čisto vsi). Prav tako se ob prenosu baze sporočil ni popolnoma ohranilo oblikovanje vseh starih sporočil znotraj sporočilnih rubrik, zato bodo še nekatera pomembnejša sporočila naknadno oblikovno urejena.

Obenem vse obiskovalce spletne strani obveščamo, da za nemoteno in varno uporabo spletnih strani ter njihovih funkcionalnosti priporočamo uporabo verzij brskalnikov Microsoft Internet Explorer 7.x ali več oziroma Mozilla Firefox 2.x ali več. V kolikor ste še uporabnik starejšega brskalnika, vam zato predlagamo, da premislite o nadgradnji vašega brskalnika na novejšo različico. V starih brskalnikih namreč prenovljena spletna stran občine deluje počasneje, prav tako pa se zaradi tega lahko pojavljajo težave pri prikazu nekaterih elementov spletne strani.

Vse zainteresirane uporabnike spletne strani vabimo tudi, da se na prenovljeni spletni strani naročijo na prejemanje sporočil o objavljenih novicah na spletni strani občine, in sicer po e-pošti, v primeru najnujnejših sporočil pa občasno tudi v obliki brezplačnih SMS sporočil.

Želimo vam uspešno uporabo prenovljene spletne strani www.gor-radgona.si.

Lep pozdrav,

Uredništvo spletne strani Občine Gornja Radgona