1. Sejem nevladnih organizacij Pomurja, 25. in 26. septembra v Murski Soboti

datum: 22.09.2009

kategorija: Aktualni dogodki

ZLOŽENKA - 1. Sejem nevladnih organizacij Pomurja, 25. in 26. septembra v Murski Soboti (pdf) - velikost 6,4 MB

* * *

Lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja, ki je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada preko Ministrstva za javno upravo, organizira prvo "Senje nevladnih organizacij Pomurja", ki bo potekalo 25. in 26. septembra v Murski Soboti.Z namenom predstavitve celotnega dogajanja si lahko obledate priponko zgoraj in spodaj predstavljeni opis dogodkov, ki se bodo zvrstili na "1. Senju NVO Pomurja".

Senje se bo začelo v petek, 25. septembra, ko bo na sporedu okrogla miza ne temo "Financiranje nevladnih organizacij - izzivi in priložnosti", in sicer v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. Na okroglo mizo s povabljeni ljudje iz različnih sfer družbe, da se bi tako soočilo različne perspektive in poglede na omenjeno temo in dobilo boljši vpogled v celotno problematiko financiranja in nasploh delovanja NVO.

Istega dne ob 18. uri, prav tako v prostorih knjižnice v MS, se bo nadaljevalo z dobrodelno licitacijo slik, ki jo pripravljajo v sodelovanju z Društvom paraplegikov Prekmurja in Prlekije in Društvom upokojencev Murska Sobota, katerim bo namenjen tudi izkupiček od prodanih slik.

Pri tem lepo povabljeni, da pridete na licitacijo in kupite kakšno sliko in na ta način simbolično podprete razvoj in aktivnosti omenjenih društev kot tudi, da posredujete povabilo podjetjem na območju vaše občine.

Sobotno dogajanje na Senju se bo pričelo 26. septembra, ob 9. uri na Trgu kulture, kjer bo po uvodnem kulturnem programu sledila otvoritev stojnic s predstavitvijo dejavnosti, ki bodo brezplačno namenjena društvom, zavodom in ustanovam, da lahko predstavijo svoje aktivnosti, projekte, prodajajo lahko svoje izdelke, skratka izkoristijo to izjemno priložnost za lastno promocijo, izmenjavo idej in povezovanje.

V soboto bodo skozi ves dan potekale tudi različne tematske delavnice, namenjene članom društev in vsem, ki jih delo nevladnih organizacij zanima ali so na kakršen koli način z njimi povezani. Vse delavnice so brezplačne, vendar so zaradi omejenega števila udeležencev potrebne predhodne prijave! Delavnice bodo potekale v prostorih knjižnice in pa v MIKK-u v Murski Soboti. Vse predhodne informativne prijave za delavnice in stojnice se zbirajo preko spletne strani www.lrf-pomurje.si ali preko elektronskega naslova matejka@lrf-pomurje.si ali pa na telefonski številki 02 538 13 54.

Regionalno stičišče NVO Pomurja vabi vse zainteresirane, da se pridružite na prvem tovrstnem sejmu v Pomurju, da se udeležite vseh dogodkov in aktivno sodelujete na stojnicah ali delavnicah. S tem bomo skupaj dokazali, da je nevladni sektor še kako pomemben člen naše družbe, pa naj si gre za dobrodelno (humanitarno), zdravstveno, mladinsko, okoljevarstveno, politično, kulturno ali katero koli drugo področje družbenega življenja.

Vidimo se torej na "Senju NVO Pomurja", 25. in 26. septembra 2009 v Murski Soboti na Trgu kulture. Lep pozdrav do takrat!

Vljudno vabljeni!


Program Senja NVO Pomurja:

PETEK 25. 9. 2009
10.00
sestanek Sveta nevladnih podpornih organizacij Slovenije

16.00
okrogla miza: Financiranje nevladnih organizacij – izzivi in priložnosti (PIŠK MS)

18.00
dobrodelna licitacija slik (PIŠK MS)
SOBOTA 26. 9. 20099.00
kulturni program, otvoritev Senja in stojnic

10.00-17.00
delavnice:
1. komuniciranje z mediji (MIKK, ob 12.00)
2. NVO in svetovni splet (MIKK, ob 14.00)
3. slog vodenja organizacij (MIKK, ob 10.00)
4. predstavitev sistema kakovosti v NVO (MIKK, ob 16.00)
5. Računovodstvo za društva (Pokrajinska in štud. knjižnica, ob 10. uri)
6. Predstavitev vzpostavitve brezplačnih spletnih strani za NVO-je, ki jih omogoča Regionalno stičišče (MIKK, ob 11.00)