Obisk delegacije iz Romunije v občini Gornja Radgona (od 27. 8. 2006 do 1. 9. 2006)

datum: 25.08.2006

kategorija: Aktualni dogodki

Javnosat obveščamo, da bo župan Občine Gornja Radgona g. Anton Kampuš, v času od nedelje, 27.08.2006 do petka, 01.09.2006, gostil delegacijo iz mesta Campulung iz Romunije.

Obisk delegacije iz Romunije spada v okvir mednarodnih aktivnosti občine. Prvi pisni kontakti z mestom so bili vzpostavljeni na pobudo romunskega veleposlanika Victor-ja CHIUJDEA v letu 2003.
Spomladi 2005 je župan Anton Kampuš z delegacijo na povabilo župana mesta Campulung g. Calin Ioan ANDREI tudi že obiskal mesto, ki leži v osrednjem delu Romunije v pokrajini Arges.

V Gornjo Radgoni prihaja delegacija iz Romunije v naslednji sestavi:
- Calin Ioan ANDREI, župan mesta Campulung
- Nicolae GHINEA, sekretar Občine Campulung
- Ion CORNEA, podjetnik
- George RADU, direktor šole.

Prevajanje ves čas obiska bo opravljala ga. Liliana DROLC.

V programu za delegacijo je vključen ogled pomembnih radgonskih podjetij - Radgonske gorice d.d., Pomurski sejem d.d., Komunala Radgona, podjetje VAR, ogled industrijske cone, ogled Kmetijsko-živilskega sejma, sprejem pri Območni obrtni zbornici Gornja Radgona, v program pa je seveda vključen tudi obisk in ogled radgonskih turističnih zanimivosti in pokrajine.

Delegacijo bo ves čas obiska vodil in spremljal podžupan Danijel VRZEL, pri katerem lahko dobite vse dodatne informacije v zvezi z obiskom (tel. 031 750 751 ali e-pošta: danijel.vrzel@komunala-radgona.si).