Gledališka predstava Reševanje Julije (19. 11. 2005)

datum: 10.11.2005

kategorija: Aktualni dogodki

Odbor za mednarodno sodelovanje pri Občinskem svetu Občine Gornja Radgona

in

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

vabita na gledališko predstavo Reševanje Julije,ki bo v soboto, 19. 11. 2005, ob 19.00 v Kulturnem domu v Gornji Radgoni.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *REŠEVANJE JULIJE, avtorice JASMINE ČABRILOje tridejanka o 9 mladih ljudeh, ki se družijo in imajo "velike" probleme, ki jih bodisi rešujejo bodisi ne, zmerom pa imajo svoje mišljenje o problemih drugih. Julija, glavna junakinja drame, fantu, s katerim se videva, predlaga, ko občuti, da se začne navezovati nanj, da se razideta. Fant je zmeden, vendar je odločen, da se bori za njo. Pomagajo mu renesančni liki: Romeo, Julija in Paž. Predstava traja 75 minut. Scenografija, tekst in glasba so avtorski. V predstavi sodeluje šestnajst nastopajočih.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

V šolskem letu 2005/2006 bo izveden projekt mednarodnega štiridnevnega srečanja dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Gimnazije Mladenovac, Srbija. Gimnazijci iz Mladenovca se ob gostovanju predstavljajo z gledališko predstavo, gimnazijci iz Ljutomera pa jim v marcu 2006 vračajo obisk. Projekt poteka pod pokroviteljstvom Odbora za mednarodno sodelovanje pri Občini Gornja Radgona in oživlja tradicijo mednarodnih srečevanj mladih.

Ogled predstave je brezplačen, gostovanje skupine je v Kulturnem domu omogočila Podjetniško razvojna agencija PORA Gornja Radgona.