Obisk ministra dr. Rupla na prireditvi Otroški likovni dan "Naša Evropa" v Gornji Radgoni in avstrijski Radgoni

datum: 02.07.2003

kategorija: Sporočilo za javnost

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Dimitrij Rupel se bo v sredo, 2. julija 2003, skupaj z ministrico za zunanje zadeve Republike Avstrije dr. Benito Ferrero-Waldner udeležil prireditve Otroški likovni dan "Naša Evropa" v Gornji Radgoni in avstrijski Radgoni (Bad Radkersburgu).

Njun obisk ima toliko večji pomen, ker se bosta z mladimi pogovarjala o Evropi, ob tej priložnosti pa se bosta srečala tudi s predstavniki lokalnih oblasti v obeh mestih, županom Občine Gornja Radgona, g. Antonom Kampušem in županom Občine Bad Radkersburga, g. Petrom Merlinijem, kjer naj bi se med drugim pogovarjali o možnosti, da bi mejni prehod med Radgonama "združili" že pred uradnim vstopom Slovenije v EU.

Na glavnem trgu avstrijske Radgone bo okoli 300 osnovnošolskih otrok iz Slovenije in Avstrije naslikalo največji zemljevid Evrope na svetu s površino 140 m2. S tem se želijo uvrstiti v Guinessovo knjigo rekordov. Slika bo razobešena nad reko Muro kot simbol povezave med Avstrijo in Slovenijo. V okviru prireditve bo organiziran tudi nagradni kviz o širitvi Evropske unije, dogodek pa se bo zaključil na slovenski strani v Gornji Radgoni.