Informacija glede delitve zaščitnih mask med starejše občanke in občane ter invalide in druge prikrajšane skupine občank in občanov

datum: 06.04.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

Informacija glede delitve zaščitnih mask (PDF) - 6. 4. 2020

Obvestilo-koronavirus-OGR in CZ-06.04.2020-zaščitne maske

* * *
Gornja Radgona, 6. 4. 2020

Informacija glede delitve zaščitnih mask

Župan Občine Gornja Radgona in Štab Civilne zaščite Gornja Radgona sta v prejšnjem tednu skupaj sprejela odločitev, da se zaščitne maske razdeli med starejše občanke in občane ter invalide in druge prikrajšane skupine občank in občanov naše občine. Z delitvijo zaščitnih mask se je pričelo že v prejšnjem tednu. Tako dobi oz. je že dobil na dom dve zaščitni maski vsak občan starejši od 65 let (rojeni vključno z 1.1.1955). Maske se zaenkrat delijo samo enkrat in v prvi vrsti le ranljivim skupinam občank in občanov.

Za vse ostale občanke in občane, ki si zaščitnih mask ne morejo sami zagotoviti (npr. nima prevoza, nima materiala, je v rizični skupini ipd.), je po predhodnem naročilu na Občino Gornjo Radgono (na e-pošto obcina@gor-radgona.si ali tel. št. 051 315 516) možno dve zaščitni maski dobiti na dom po pošti.

Delitev zaščitnih mask je potekala konec prejšnjega tedna s strani prostovoljk in prostovoljcev, ki jih koordinira Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona.

Občanke in občane naprošamo, da prejete zaščitne maske uporabljate za nujne primere, ko si morate zagotoviti življenjske potrebščine, obisk lekarne ali zdravnika. Do prostovoljk in  prostovoljcev bodite strpni in z njimi ne vzpostavljajte komunikacije, saj le s preventivnimi ukrepi lahko preprečimo nadaljnje širjenje korona virusa COVID-19.