Obvestilo župana in Občinskega štaba Civilne zaščite - pomoč pri dostavi nujnih življenjskih potrebščin v času izvajanja ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa (stanje 17. 3. 2020)

datum: 17.03.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

Obvestilo župana in Občinskega štaba Civilne zaščite - pomoč pri dostavi nujnih življenjskih potrebščin v času izvajanja ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa (PDF) - 17. 3. 2020

Obvestilo-koronavirus-OGR in CZ-17.03.2020

* * *
 

Župan občine Gornja Radgona je aktiviral štab civilne zaščite, ki vsak trenutek spremlja situacijo in izvaja potrebne ukrepe.

Tako sta že bila vzpostavljena telefonska številka in elektronski naslov za občane in njihovo oskrbo oz. dostavo nujnih življenjskih potrebščin, kot so hrana in zdravila.

Telefonska številka 051 315 516 (med 8. in 16. uro) in elektronski naslov obcina@gor-radgona.si sta namenjena izključno: 
družinam, ki jim je odrejena stroga izolacija,
osebam, ki nimajo drugih možnosti za oskrbo s hrano in zdravili in
- družinam (nujnih primerov poklicev: v zdravstvu, policiji, vojski, lekarni, civilni zaščiti), ki  potrebujejo nujno varstvo za otroke na njihovem domu.


Občanke in občane pozivamo k upoštevanju, da na telefonsko številko kličejo izključno tisti, ki to potrebujejo, zato ravnajmo odgovorno in v skladu z vsemi navodili ter s tem spoštujmo zdravje in življenje ljudi okoli sebe.
 

Občane ob tem še opozarjamo, da ne nasedajo prevarantom, ki so se v tem času pojavili pod pretvezo, da nudijo pomoč.

Za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 je priporočljivo upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe. Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

 

Številka: 846-1/2020-U105
Datum:   17. 3. 2020   

ŽUPAN
OBČINE GORNJA RADGONA
Stanislav ROJKO, l.r.

 

                       

POVELJNIK CZ
Občine Gornja Radgona
Ivan KRAMBERGER, l.r.