Evropski teden mobilnosti 2021

datum: 03.11.2021

kategorija: Sporočilo za javnost

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2021

Občina Gornja Radgona je ena izmed sedmih občin, ki je letos že dvajsetič sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti, pod sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno«. Letos smo za to prejeli tudi priznanje na kar smo zelo ponosni. Med vsemi prejemniki priznanja izstopamo kot edina občina v Sloveniji, ki ni mestna občina in v lokalnem okolju spodbuja aktivno mobilnost že dvajset let. Poleg dolgoletnih uspešnih aktivnosti in akcij na tem področju, je priznanje lepa spodbuda tudi za nadaljnje aktivno delo v naprej.

Teden mobilnosti poteka vsako leto od 16. do 22. septembra, določene aktivnosti v letošnjem letu v naši občini pa tudi nekoliko prej in malo pozneje.

Občina Gornja Radgona je bila uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2021 v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE – LIFE17 IPC/SI/000007 in od Ministrstva za infrastrukturo že prejela tudi sklep o dodelitvi nepovratnih sredstev v višini 3.000,00 EUR.

V okviru projekta se bile izvedene naslednje prijavljene aktivnosti:

  • Aktivno v vrtec ali šolo: izvajanje različnih aktivnosti več kot 1.000 otrok v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona – skupaj z enoto Črešnjevci, na Osnovni šoli Gornja Radgona – skupaj s Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja ter na Osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka Negova – skupaj z enoto vrtca Negova.
  • Vključevanje lokalnega gospodarstva z namenom privabiti čim večje število zaposlenih na območju občine Gornja Radgona, da prihajajo v službo s kolesom namesto z osebnim avtomobilom. Za ta namen smo organizirali tudi nagradno aktivnost, kjer so posamezniki lahko bili izžrebani za darilni bon za najem e-kolesa ali darilni bon za delno terapijo telesa.
  • Vzpodbujanje individualnega rekreacijskega kolesarjenja med radgonskimi goricami po različno dolgih kolesarskih trasah.

Evropski teden mobilnosti

Članek je objavljen tudi v aktualnem GLASILU Občine Gornja Radgona, oktober 2021