Vzpostavitev nove blagovne znamke kot nadgradnja blagovne znamke »Gornja Radgona – Mesto sejmov in penine« (umestitev skulpture in ureditev obstoječega krožišča v bližini mejnega prehoda)

datum: 20.04.2021

kategorija: Sporočilo za javnost

VZPOSTAVITEV NOVE BLAGOVNE ZNAMKE KOT NADGRADNJA BLAGOVNE ZNAMKE »GORNJA RADGONA – MESTO SEJMOV IN PENINE«

Občina Gornja Radgona je v lanskem letu podala vlogo za prijavo operacije na 6. javni poziv za sofinanciranje operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija, z naslovom Vzpostavitev nove blagovne znamke kot nadgradnja blagovne znamke »Mesto sejmov in penine«, in bila pri prijavi uspešna.


Gornja Radgona s svojo obmejno lego predstavlja neke vrste osebno izkaznico območja, v katerega vstopa obiskovalec iz Avstrije. Potnik ob prestopu državne meje na mostu čez Muro pridobi prvi vtis o deželi, v katero vstopa. Zato pripada mestu Gornja Radgona čast in odgovornost, da primerno predstavi sebe in regijo, ki ji pripada. 


Na lokaciji izhoda iz mostu čez Muro, ob vstopu v staro mestno jedro, bomo v obstoječe krožišče umestili skulpturo, sestavljeno iz več plasti (nadstropij) iz lesenih plošč organskih amebičnih oblik, ki druga nad drugo prehajajo v vrh skulpture, in s posnemanjem oblike gričev simbolizirajo značilno krajino Slovenskih goric. Lesene plastnice bodo pritrjene na okroglo železno nosilno konstrukcijo. Razmiki med železnimi stebrički bodo služili kot niše, v katere bodo nameščene posamezne LED lučke, ki bodo zvečer osvetljevale skulpturo na način »tisočerih« drobnih svetlikajočih točk, kar bo spominjalo na biserni sij neštetih kapljic penečega vina – simbol Gornje Radgone – mesta sejmov in penine.


Skupna vrednost investicije je 43.002,46 EUR, lastna sredstva občine znašajo 14.733,79 EUR, znesek sofinanciranja pa 28.268,67 EUR. Umestitev skulpture v krožišče se bo izvedla v letošnjem letu. 

Fotografije: skice skulpture

ČLANEK-Krožišče pri Maximusu-Mesto sejmov in penine - izvedba skulpture v krožišču-glasiloČLANEK-Krožišče pri Maximusu-Mesto sejmov in penine - izvedba skulpture v krožišču-rondo maksimus1ČLANEK-Krožišče pri Maximusu-Mesto sejmov in penine - izvedba skulpture v krožišču-rondo maksimus2ČLANEK-Krožišče pri Maximusu-Mesto sejmov in penine - izvedba skulpture v krožišču-rondo maksimus3

 

Članek je objavljen tudi v aktualnem GLASILU Občine Gornja Radgona, marec 2021