Napovednik dogodkov v občini - novičnik TIC Gornja Radgona (april 2021)

datum: 14.04.2021

kategorija: Aktualni dogodki

Napovednik dogodkov - novičnik TIC Gornja Radgona (PDF) - 28. 4. 2021

Napovednik dogodkov - novičnik TIC Gornja Radgona (PDF) - 13. 4. 2021

 

Aktualne informacije o dogodkih in prireditvah v občini ter morebitne spremembe se objavljajo na spletni strani občinskega Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona: www.kultprotur.si ali na Facebook profilu Zavod Kultprotur @Kultprotur

* * *

 
NOVIČNIK TIC GORNJA RADGONA
 
 
 
 
AKTIVNOSTI ZAVODA VITICA V APRILU 2021   Zavod Vitica tudi v aprilu pripravlja poučne, zanimive in uporabne vsebine.
 
 
DAN ZA SPREMEMBE   Skupnostna akcija čiščenja nasipa ob vrtovih starega bloka pri železniški progi Gornja Radgona ob Dnevu za spremembe, ki jo je zavod Vitica prvotno načrtoval za 9. april, je prestavljena na petek, 16. 4. 2021, ob 8. uri.
 
 
POTOPIS:
SUDAN z Zlatkom Šajharjem 
  Tokrat vas vabimo na kratek potep po Afriki kar iz domačega naslanjača. Potopisnemu predavanju Zlatka Šajherja o Sudanu lahko prisluhnete v petek, 16. 4. 2021, ob 19. uri preko spletne aplikacije ZOOM na tej povezavi
 
 
ČISTILNA AKCIJA
OČISTIMO OBČINO GORNJA RADGONA
  Občina Gornja Radgona organizira v soboto, 17. aprila 2021, ob 8. uri skupaj s krajevnimi skupnostmi in Komunalo Gornja Radgona čistilno akcijo, ki bo potekala v okviru Svetovnega dneva zemlje. K čistilni akciji je vabljena vsa zainteresirana javnost.
Vse podrobnosti najdete na tej povezavi.
 
 
KLINKIN ONLINE TURNIR   Študentsko mladinski klub KLINKA pripravlja dvodnevni spletni turnir v igranju Fife in Rocket League 24. in 25. aprila, vsakič ob 14. uri.
Prijava je brezplačna; najboljše pa čakajo privlačne nagrade.
Več na tej povezavi
 
 
ZGODOVINSKO PREDAVANJE O MARTINU GABERCU   6. aprila 2021 je minilo natanko 80 let od uboja Martina Gaberca, prve civilne žrtve 2. svetovne vojne v Gornji Radgoni. Ob tej priložnosti je zavod Kultprotur pripravil zanimivo spletno predavanje o dogajanju v prvih dneh okupacije na naših tleh, ki ga je izvedel odličen poznavalec naše preteklosti ddr. Ivan Rihtarič.

Predavanje si lahko še vedno ogledate na povezavi @kultprotur.
 
 
IZBOR NAGRAJENIH FOTOGRAFIJ   Obveščamo vas, da je razstava Izbor nagrajenih fotografij Štefi P. Borko v galeriji Doma kulture Gornja Radgona podaljšana do konca aprila 
Več o razstavi lahko izveste tukaj.
 
 
POZDRAV POMLADI   Še vedno lahko prisluhnete javnemu nastopu učencev Zasebne glasbene šole Maestro.
Njihov spletni koncert z naslovom Pozdrav pomladi je dostopen na tej povezavi.
 
ZDAJ JE PRILOŽNOST
ZA SPLETNO UČENJE
 
TURIZEM NA PODEŽELJU IN TRŽENJE   Najnovejši RURITAGE spletinar ponuja sveža znanja in strokovna spoznanja o turizmu na podeželju in njegovem trženju.
Do posnetkov izvedenih spletnih seminarjev  v okviru projekta Ruritage lahko dostopate na tej povezavi RURITEGE WEBINARS.
 
ZDAJ JE PRILOŽNOST
ZA DOMAČE  
 
PREDSTAVITEV IN PROMOCIJA LOKALNIH PONUDNIKOV   Še vedno vabimo vse organizacije in posameznike, ki v občini Gornja Radgona izvajajo dejavnosti, zlasti povezane s kulturo in turizmom (rokodelski izdelki, domača živila, nastanitve, predavanja, delavnice, gostinstvo, vinogradništvo), da se s svojo ponudbo brezplačno predstavijo v tedenskem spletnem Novičniku/ Napovedniku TIC Gornja Radgona.
Več o tej priložnosti preberite na povezavi NOVICE.
 
 

KMEČKA TRŽNICA 
  Ne le živila, tudi kakšno izvirno darilce za za obdarovanje svojih najbližjih se na tržnici dobi. Podprimo lokalno, jejmo zdravo doma pridelano zelenjavo, sadje, mleko in mlečne izdelke, mesnine, kaše, moke, pogače..... 

Vsak petek med 8. in 12. uro na Trgu svobode (ploščad pred knjižnico).
 
 
KMEČKA TRŽNICA NA MEJI
  Kmečka tržnica na meji, ki obratuje pri TC Maximus, vabi k nakupu domačih živil in izdelkov vsako soboto med 8. in 12. uro.
   
ZDAJ JE PRILOŽNOST
ZA NARAVO IN DEDIŠČINO
 
HIŠA DR. FRANCA SIMONIČA IN DR. JANKA ŠLEBINGERJA
V tej hiši sta živela in umrla bibliotekarja dr. Franc Simonič in dr. Janko Šlebinger, utemeljitelja slovenske bibliografije. Hiša je tipičen primer meščanske hiše iz prve polovice 19. stoletja, ki ima zraven umetnostnozgodovinskega pomena predvsem memorialni pomen. Mirno ji lahko pripišemo status pomembne kulturne dediščine, deloma zaradi nje same, zaradi njene starosti, zunanje podobe, interierjev, notranje opreme, deloma pa tudi zato, ker so jo naseljevali številni pomembni ustvarjalni duhovi. V različnih časovnih obdobjih je bila povezana z besedo, knjigo, fotografijo, glasbo, skratka - z umetnostjo in kulturo v najširšem pomenu besede. 
Rodbinska hiša je dajala prostor stalnega ali občasnega prebivanja številnim generacijam Simoničevih in Šlebingerjevih potomcev. Tudi Šlebingerjevi prapravnukinji Leni Kocutar, ki se je s kamero približala njeni današnji podobi. Razstava teh fotografij je še vedno na ogled v muzeju Špital.
Podrobnosti na tej povezavi

 
 

130 LET POMURSKIH ŽELEZNIC

V letu 2020 mineva 130 let od izgradnje železniških mostov preko reke Mure v Gornji Radgoni in Petišovcih ter odprtja prvih pomurskih železniških prog.

Pomurski železnici je posvečena razstava, ki si jo lahko ogledate na spletni strani Pomurskega muzeja. Vstopite tukaj

 
 

PA ŠE DOBRA MISEL ZELIŠČARKE APOLONIJE
"Kokodaka lahko vsak, ne more pa vsak znesti jajca."                                                  Slovenski pregovor 
 
OBVESTILA  COVID-19 Aktualna obvestila o uvajanju in sproščanju izrednih covid ukrepov, najpogostejša tozadevna vprašanja občanov, odgovori nanje in pojasnila so objavljena na spletni strani Občine Gornja Radgona.