Poziv prostovoljcem v občini za sodelovanje kot prostovoljni šoferji v projektu PROSTOFER

datum: 25.09.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

Poziv prostovoljcem v občini za sodelovanje kot prostovoljni šoferji v projektu PROSTOFER (PDF)

Poziv prostovoljcem za sodelovanje v Prostofer

* * *

Poziv prostovoljcem v občini

Spoštovane prostovoljke in prostovoljci!

Občina Gornja Radgona se z letošnjim letom vključuje v projekt PROSTOFER.

PROSTOFER je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.  

Številni starejši imajo velike težave s prevozi, sploh če so doma zunaj mestnih središč, kjer ni razvite avtobusne mreže.

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.

Vozniki, ki želijo postati prostoferji, to sporočijo na Občino Gornja Radgona, v kateri živijo, kontaktna oseba je Janja Osojnik, tel. številka 02/564 38 31, 02/564 38 00 ali 02/564 38 15 janja.osojnik@gor-radgona.si na katero lahko kandidati za voznike sporočijo svoj interes kako postati prostoferji.

Več informacij za zainteresirane voznike: www.prostofer.si/postani-prostofer

Več o projektu na: www.prostofer.si

S srcem na poti.

 

 

 

ŽUPAN
OBČINE GORNJA RADGONA
Stanislav ROJKO, l.r.