Informacija o obnovljeni telovadnici Partizan v Gornji Radgoni

datum: 11.09.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

OBNOVA TELOVADICE PARTIZAN

V poletnih mesecih je Občina Gornja Radgona pričela z večjimi vzdrževalnimi deli, prvenstveno z obnovo sten v telovadnici. Sloj stene je ponekod namreč že odpadal na površino telovadnice, razpoke v stenah pa je tudi že najedal čas in potrebno jih je bilo popraviti preden se odluščijo še večji deli.

Obnovo smo izvedli v celoti sami, dela je izvajal zaposlen delavec v občinski upravi s pomočjo delavke, ki vzdržuje in čisti telovadnico Partizan.

Ob sami obnovi sten (pleskanju) se je sproti pokazalo več pomanjkljivosti, ki bi jih bilo potrebno odpraviti, in tako smo v nadaljevanju, z zelo nizkimi stroški, in predvsem z ogromno zavzetostjo obeh vključenih ter izkazano kvalitetno izvedbo vseh dosedanjih nalog, pristopili k dodatni temeljiti obnovi telovadnice in spremljajočih prostorov, in sicer: ureditev in popravilo vseh oken, demontaža mreže na oknih, pleskanje okvirjev oken in izvedba zračenja; pleskanje sten v hodniku, slačilnicah in sanitarijah; čiščenje napisa »Partizan« na fasadi objekta; popravilo in barvanje vhodnih vrat in zaščitnih vrat pred vhodom; demontaža dotrajanih letvenikov in montaža zelo ohranjenih letvenikov iz telovadnice OŠ Gornja Radgona; generalno čiščenje lovilnih mrež, blazin, športnih rekvizitov in opreme.

V času obnove se je pokazala še potreba, da bodo učenci in učenke osnovne šole, v šolskem letu 2020/2021 za potrebe pouka športne vzgoje koristili tudi telovadnico Partizan.

Obnova telovadnice Partizan-obnovljena

Tako se je v nadaljevanju, predvsem za zagotavljanje varnih pogojev za vadbo šolskih otrok, izvedlo še brušenje, lakiranje in začrtanje igralnih črt na talni površini telovadnice; parket je bil namreč zaradi zamakanja ob neurjih v prejšnjem letu na določenih mestih precej poškodovan in nasploh obrabljen, izvedla pa se je tudi zaščita radiatorjev z blazinami.

 

Vabljeni k ogledu video izjave župana Staniclava Rojka glede obnovljene telovadnice Partizan v Gornji Radgoni: