Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju direktorja občinske uprave

datum: 09.08.2017

kategorija: Razpis

Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju direktorja občinske uprave + vzorci izjav (PDF) - 31. 7. 2017 

Vzorci izjav (DOC)

Obvestilo o končanem natečajnem poostopku (PDF) - 13. 10. 2017 

* * *

OBČINA GORNJA RADGONA
ŽUPAN
Partizanska c. 13, 9250 Gornja Radgona
tel.: 02 564 38 00, faks: 02 564 38 14
http://www.gor-radgona.si
e-pošta: tajnistvo.zupana@gor-radgona.si  

Številka: 110-8/2017-U101
Datum: 31. 7. 2017

Občina Gornja Radgona na podlagi 58. člena in četrtega odstavka 82. člena Zakona o javnih uslužbencih (Uradni list RS, št. 63/07-UPB3, 65/08, 69/08-ZTFI-A, 69/08-ZZavar-E, 40/12-ZUJF; v nadaljevanju ZJU) objavlja
 

JAVNI NATEČAJ
ZA ZASEDBO PROSTEGA URADNIŠKEGA DELOVNEGA MESTA
NA POLOŽAJU DIREKTORJA OBČINSKE UPRAVE
 

Poleg splošnih pogojev za zaposlitev, ki jih določajo splošni delovno pravni predpisi morajo kandidati, ki se bodo prijavili na prosto delovno mesto, izpolnjevati naslednje pogoje:
-        univerzitetna ali visoka strokovna izobrazba s specializacijo oziroma z magisterijem (druga bolonjska stopnja);
-        najmanj 6 let delovnih izkušenj;
-        znanje uradnega jezika;
-        državljanstvo Republike Slovenije;
-        pridobljena funkcionalna znanja upravnega vodenja in upravljanja s kadrovskimi viri;
-        opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka;
-        opravljeno usposabljanje za imenovanje v naziv;
-        ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev;
-        zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. 

V skladu s trinajsto točko 6. člena ZJU se kot delovne izkušnje šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali drugem delodajalcu. Kot delovne izkušnje se štejejo tudi delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnem mestu, za katero se zahteva za eno stopnjo nižja izobrazba, razen pripravništva v eno stopnjo nižji izobrazbi. Kot delovne izkušnje se upošteva tudi drugo delo na enaki stopnji zahtevnosti, kot je delovno mesto, za katero oseba kandidira, pri čemer se upošteva čas opravljanja takega dela in stopnja izobrazbe. 

Za delovna mesta oziroma nazive, za katere se ne zahteva specializacija, magisterij znanosti ali doktorat, zahteva pa se univerzitetna izobrazba ali visoka strokovna izobrazba s specializacijo oziroma magisterijem znanosti, se predpisane delovne izkušnje skrajšajo za tretjino v primeru, da naloge na tem delovnem mestu opravlja javni uslužbenec, ki ima magisterij, doktorat oziroma zaključen specialistični študij.

Delovno področje in naloge, ki se opravljajo na razpisanem prostem delovnem mestu, so:
-        neposredno vodenje občinske uprave,
-        vodenje projektnih skupin za izvedbo najzahtevnejših in ključnih projektov občine,
-        opravljanje najzahtevnejših strokovnih nalog v občinski upravi,
-        načrtovanje, organiziranje, usmerjanje in nadzor izvajanja nalog v občinski upravi,
-        vodenje in odločanje v zahtevnejših upravnih postopkih na prvi stopnji,
-        izdajanje odločb v upravnem postopku na prvi stopnji,
-        samostojno oblikovanje ključnih sistemskih rešitev in najzahtevnejših gradiv za obravnavo na občinskih organih,
-        opravljanje drugih najzahtevnejših nalog. 

Prijava kandidata na razpisano prosto delovno mesto mora vsebovati:
1. izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe, iz katere mora biti razvidna stopnja in smer izobrazbe ter leto in ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena;
2. izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevanih delovnih izkušenj in opis dosedanjih zaposlitev kandidata;
3. izjavo o pridobljenih funkcionalnih znanjih upravnega vodenja in upravljanja s kadrovskimi viri,
4. izjavo o opravljenem strokovnem izpitu iz upravnega postopka,
5. izjavo o opravljenem usposabljanju za imenovanje v naziv,
6. izjavo kandidata, da:
-     je državljan republike Slovenije,
-     ima znanje uradnega jezika,
-     ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
-     zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti;
7. izjavo, da za namen tega natečajnega postopka dovoljuje Občini Gornja Radgona pridobitev podatkov o izpolnjevanju zgoraj navedenih pogojev iz uradnih evidenc.
 

Izpolnjevanje pogojev kandidati dokazujejo s predložitvijo pisnih izjav, katerih obrazci so sestavni del besedila javnega razpisa. Prijava naj vsebuje tudi kratek življenjepis po Europasss standardu. 

Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo, ali je pridobil funkcionalna znanja upravnega vodenja in upravljanja s kadrovskimi viri. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat v skladu s tretjim odstavkom 81. člena ZJU to znanje pridobiti v petnajstih mesecih od dneva imenovanja na položaj. 

Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo, ali ima opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat v skladu s tretjim odstavkom 31. člena ZUP izpit opraviti najkasneje v roku treh mesecev od sklenitve delovnega razmerja. 

Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo, ali ima opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat v skladu s 89. členom ZJU usposabljanje opraviti najkasneje v roku enega leta od sklenitve delovnega razmerja. 

Strokovna usposobljenost kandidatov se bo presojala na podlagi predstavitve v prijavi, priložene dokumentacije oziroma po potrebi tudi na osnovi osebnega razgovora s kandidati. 

V izbirni postopek se ne bodo uvrstili kandidati, ki ne bodo izpolnjevali natečajnih pogojev. 

Izbrani kandidat bo položaj na delovnem mestu direktor občinske uprave opravljal v nazivu podsekretar III. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas za dobo petih let, s polnim delovnim časom. Izbrani kandidat bo delo opravljal v prostorih Občine Gornja Radgona, Partizanska 13, Gornja Radgona. 

Kandidat vloži prijavo v pisni obliki, ki jo pošlje v zaprti ovojnici z označbo: »prijava na javni natečaj za prosto delovno mesto direktorja občinske uprave« na naslov: Občina Gornja Radgona, Partizanska 13, 9250 Gornja Radgona, in sicer v roku 10 dni po objavi na spletni strani Občine Gornja Radgona in objavi na Zavodu za zaposlovanje. Če je prijava poslana po pošti, se šteje, da je pravočasna, če je oddana na pošto priporočeno in sicer najkasneje zadnji dan roka za prijavo. 

Kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni najkasneje v roku 60 dni po objavi javnega natečaja. Obvestilo o končanem javnem natečaju bo objavljeno na spletni strani Občine Gornja Radgona. 

Dodatne informacije o javnem natečaju lahko dobite na telefonski št. 02/564-38-00 ali po e-pošti .

V besedilu tega javnega natečaja uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.
 

ŽUPAN
OBČINE GORNJA RADGONA
Stanislav ROJKO, l.r.