KRESNA NOČ - svetloba ognja in kresnic - 20. junija 2014 na Gradu Negova

datum: 11.06.2014

kategorija: Aktualni dogodki

VABILO-KRESNA NOČ noči v Negovi-20.06.2014.jpg

Pridružite se na kresni noči v Negovi, v petek, 20. 6. 2014, ob 20. uri. Ob glasbi Ive Stanič in Andraža Hribarja prav gotovo ne boste prespali te magične noči. Da bo dišalo po pečenih grajskih ribah, bo poskrbelo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci. Najkrajšo noč v letu pa nam bodo poleg kresnic osvetljevali tudi bruhalci ognja.

Več na www.gradnegova.siwww.kultprotur.si ali na Facebook-u  

Grad Negova (TIC Negova)
Negova 13
9245 Sp. Ivanjci
 
www.gradnegova.si
00386 40 629 118      



* * *

Iva Stanič je večkratna nagrajenka festivala Slovenska popevka. Leta 2005, ko je debitirala s pesmijo "Kam", jo je strokovna komisija izpostavila za najboljšo debitantko, leta 2007 pa je s pesmijo "Kako živiš" dobila nagrado v kategoriji mladega perspektivnega izvajalca. Konec leta 2007 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izdala svoj prvi samostojni album "Vsak nov dan". Med večjimi projekti, pri katerih je sodelovala, so Božični koncert Big Banda RTV Slovenija in Ive Stanič, Tribute to Ati Soss, nastop Bobbyja McFerrina v ljubljanskih Križankah. Iva je v zadnjih letih nastopila z različnimi jazzovskimi zasedbami pri nas, med drugim z Big Bandom RTV Slovenija, Primož Grašič triom, Big Bandom Zmaji in Gregor Ftičar triom ter sodelovala s priznanimi umetniki kot so Oto Pestner, Uroš Perić  in drugimi.
 
Glasbenik Andraž Hribar, ki nas navdušuje s svojo kitaro, prihaja iz Kočevja.  Sam pravi, da živi za glasbo. Dobiva številne nagrade, zadnjo veliko nagrado je prejel na prireditvi Slovenska popevka 2013, in sicer, za skladbo »Po čem diši ta dan«. Je tudi avtor besedila in glasbe. Na Slovenski popevki se je prvič pojavil leta 1998 s skladbo Ne jokat lubika in takrat prejel priznanje komisije kot Najboljši pevec - debitant. Isto skladbo je občinstvo izbralo kot drugo najboljšo. Na EMI je sodeloval večkrat in leta 2001 je s skladbo “Življenje je” zasedel celo drugo mesto. Naslednje leto se je na EMI predstavil s pesmijo “Moja, moja”, ki je bila v istem letu tudi največkrat predvajana pesem na slovenskih radijskih postajah. Med pesmimi, ki so se nam zasidrala v srca, so poleg omenjenih tudi Ognjen obroč, Kaj mi delaš, Besed ni več, Pomlad,…in druge.