Tradicionalni krajevni LEOPOLDOV SEJEM - 15. novembra 2011 v Gornji Radgoni

datum: 10.11.2011

kategorija: Prireditve

VABILO (PDF)

VABILO-Leopoldov sejem-15.11.2011.jpg

* * *

Občina Gornja Radgona, v torek, 15. novembra 2011, organizira tradicionalno vsakoletni Leopoldov sejem na Trgu svobode v Gornji Radgoni. 

Leopoldov sejem je tradicionalni dogodek v Gornji Radgoni, ki ima na dan Sv. Leopolda, t.j. na 15. november, že častitljivo starost. Tradicionalna sejemska prireditev poteka že od leta 1700 in to na območju celotne Radgone, ki je bila nekoč enotna, v zadnjih nekaj desetletij pa na obeh bregovih reke Mure istočasno, v dveh prijateljskih mestih in dveh državah - v Gornji Radgoni in v avstrijski Radgoni (Bad Radkersburg). Gre torej za enega najstarejših tovrstnih sejmov na našem območju, na katerem se lahko praktično kupi vse, predvsem pa potrebščine za kmetovalce in za vsakdanjo rabo.

Sejem vsako leto privablja sodelujoče od blizu in daleč, ki na svoj način prispevajo številne pestre vsebine dogodka tudi danes. Občina sejmarjem zagotovi prostor, z manjšim finančnim vložkom pa pomaga tudi pri razvoju in ohranjanju prireditve. K sodelovanju povabi vsa društva iz občine Gornja Radgona in iz sosednjih občin, da sodelujejo, da s svojo prisotnostjo na svoj izviren način obogatijo sejemsko vzdušje, širši javnosti predstavijo svojo edinstveno dejavnost ter tako poskrbijo za spodbujanje krajevnega gibanja in ne nazadnje tudi turistično podobo celotne občine in regije. Sejemsko prireditev vsako leto popestri s ponudbo domače in umetnostne obrti posameznikov ter s kulinarično in vinsko ponudbo iz domače ali iz sosednjih občin.  

Poleg raznih združenj, ki se predstavljajo s socialnimi vsebinami, Občina zdaj že tradicionalno vsako leto poskrbi tudi za humanitarnost. Letošnjemu sejmu smo dodali humanitarno vsebino in sicer potekala bo ponudba pečenih kostanjev, kjer se bodo prostovoljni prispevki namenili izbrani družini v Občini, ki je potrebna pomoči družbe.  

Sejem vsako leto poteka na Trgu svobode, prav tako kot v avstrijski Radgoni, v osrednjih ulicah v centru mesta. Le malce dobre volje in pripravljenosti za sodelovanje je potrebno, pa pridite, se nam pridružite in obiščite oba sejma. 

Hkrati obveščamo in prosimo za razumevanje vse stanovalce, ki živijo in ki imajo dovoz s Trga svobode, da bo v torek, 15. novembra 2011 zaradi zaprte ceste dostava z avtomobili do 16. ure onemogočena.  

Vabljeni!