Kolesarski dogodek »20. Tour de Mur« - 6. junija 2010

datum: 02.06.2010

kategorija: Aktualni dogodki

20. Tour de Mur

K organizaciji osrednjega kolesarskega dogodka »20. Tour de Mur«, ki povezuje več tisoč avstrijskih, slovenskih in hrvaških kolesarjev, in bo potekal dobrih štirinajst dni po 30. Maratonu treh src, so letos prvič pristopili tudi v Zdravilišču Radenci. Tod bo 6. junija potekal start in zaključek 4. etape, tradicionalna okrepila postaja bo tudi v Termah  Banovci, ki delujejo v sklopu družbe Zdravilišče Radenci, d.o.o.

Izvir reke Mure je bil povod za snovanje kolesarske poti ob Muri, ki se je pred dvajsetimi leti začela v sosednji Avstriji. Tako kolesarski maraton „Tour de Mur“ poteka ob reki Muri, od izvira v Radstadskih turah v Avstriji proti jugu do Fohnsdorfa, Graza, Bad Radkersburga, preko Gornje Radgone, Radencev, Veržeja, Banovcev in do hrvaške meje, preko svetega Martina na Muri ter do Legrada, kjer se reka Mura izlije v Dravo.

K projektu „Tour de Mur“ je pred dvema letoma pristopil tudi Krajinski park Goričko in tako je prva podaljšana vožnja 4. etape vodila v Krajinski park Goričko z vožnjo na Grad. Lani je organizacijo nadaljeval LTO Prlekija in Center za zdravje in razvoj Murska Sobota. Družba Zdravilišče Radenci, d.o.o., je k sodelovanju pristopila z dolgoročnim ciljem razvoja kolesarjenja kot turističnega produkta ter ob bogati zdraviliški tradiciji tudi na ta način aktivno spodbujati zdrav življenjski slog.

Pet hotelov v okviru krovne blagovne znamke Sava Hotels & Resorts, ki združuje 6 turističnih destinacij na Bledu, Štajerskem in v Pomurju, se ponaša z nazivom »kolesarjem prijazni hotel«. Hoteli Radin v Zdravilišču Radenci, Termal v Termah 3000, Lipa v Termah Lendava, Grand Hotel Primus v Termah Ptuj in Park na Bledu so specializirani za kolesarsko turistično ponudbo. Ob več kot 1000 kilometrov kolesarskih poti, ki jih spremlja bogata naravna in kulturna dediščina, kolesarjem tako ponujajo vso potrebno dodatno ponudbo in storitve za nemoteno in kakovostno kolesarsko potepanje.

Z namenom učinkovitejšega trženja kolesarskega produkta so oblikovali tudi posebne kolesarske počitniške pakete, ki na izviren način dopolnjujejo njihovo celovito turistično ponudbo. Tako so v Zdravilišču Radenci pripravili tudi poseben vikend program »Tour de Mur« z vključeno startnino in blagodejno masažno kopeljo za noge.


CELOTEN POTEK PROGE:

Četrtek, 3. junij 1. ETAPA: Muhr – Fohnsdorf (115 km), start: 8.30

Petek, 4. junij 2. ETAPA; Fohnsdorf – Graz (115 km), start: 9.00

Sobota, 5. junij 3. ETAPA; Graz – Bad Radkersburg (110 km), start: 9.00

Nedelja, 6. junij 4. ETAPA;

Varianta A, start 8.45 h Zdravilišče Radenci: za družine, Bad Radkersburg, Gederovci, Petanjci (18 km) in za rekreativce: Radenci, Bad Radkersburg, Gederovci, Tišina, Bakovci, Dokležovje, Veržej, Terme Banovci (okrepna postaja), Mota, Razkrižje, Bistrica, Melinci, Ižakovci, Hrastje Mota, Radenci (78 km). Štartnina: odrasli 10 €, družine: 20 € (vključeno: darilo, osvežitev na okrepni postaji v Termah Banovci, topel obrok in zabava v cilju).

Varianta B: start 9.00 h Bad Radkersburg, Gederovci, Dokležovje, Veržej, Terme Banovci (okrepna postaja), Mota, Razkrižje, Gibina, mejni prehod Gibina/Bukovje (SLO-HR), Sv. Martin na Muri, Mursko Središće, Vratišinec, G.Kraljevec, Sivica, Podturen, Domašinec (okrepna postaja), Turčišće, Hodošan, Goričan, Draškovec, Oporevec, D.Mihaljevec, St.Marija, Donja Dubrava, Legrad - kosilo (110 km); štartnine ni. Avtobusni prevoz Legrad – Bad Radkersburg: 25 €.

Prijave potekajo ob startu na dan 4. etape v Radencih in Bad Radkersburgu ob 8.00 uri.

(Vir informacije: http://www.udarno.si/port/20-tour-de-mur)