Poziv k darovanju uporabnih predmetov na spletnem oglasniku, namenjenemu izključno darovanju - Podarimo.si

datum: 21.04.2008

kategorija: Aktualni dogodki

Podarimo.si – spletni oglasnik, namenjen izključno darovanjuKer smo ljudje velikokrat preleni, da bi predmete, ki jih ne potrebujemo več, podarili, jih tako raje zavržemo. Velikokrat tudi ne vemo, kje bi predmete lahko oddali oziroma kdo bi jih potreboval. Spletni daritveni oglasnik www.podarimo.si je oglasnik, namenjen izključno darovanju.

Se tudi vi kdaj vprašate, kaj storiti z uporabnimi predmeti, ki jih ne uporabljamo? Vsi vemo kakšni smo ljudje. Tisto, kar se nam zdi uporabno, raje skladiščimo kot pa, da bi zavrgli. Vendar kmalu ugotovimo, da to ni dolgoročna rešitev, saj nam stvari le zasedajo prostor in so nam v napoto. Zakaj ne bi predmetov enostavno podarili? Kakšno korist imamo od predmetov, na katerih se nabira prah? Ne bi bilo bolje, če bi jih lahko nekdo koristno uporabljal? Verjemite, veliko je ljudi, katerim bi vaša stara sedežna garnitura lahko prišla še kako prav.

Dva študenta z Gorenjske, sta pred dobrim letom prišla na idejo, da bi naredila spletni oglasnik namenjen izključno darovanju. Idejo sta tudi uresničila in v sodelovanju s Slovensko Karitas so 16. 3. 2007 premierno predstavili daritveni oglasnik www.podarimo.si.V letu dni se je s pomočjo oglasnika podarilo preko 90 sedežnih garnitur, 80 pralnih strojev, 40 hladilnikov, 30 zamrzovalnih omar oziroma skrinj, 230 postelj, 60 otroških vozičkov, 130 računalniških monitorjev ter preko 1200 malih živali.

Predmete lahko daruje vsak, saj je spletna stran prilagojena tistim z najmanj računalniškimi izkušnjami. Tako za oddajo oglasa ni potrebna predhodna registracija, niti ni potrebno imeti svoje e-pošte. Naj bo vaša prva misel darovanje, šele nato kosovni odvoz.

Podarimo.si
POZIV - Podarimo.si (PDF)